Blog

2022 Mobilya Dekorasyon Trendleri

Yaşam alanlarımızı farklılaştıracak 2022 mobilya dekorasyon trendleri yavaşça göz önüne çıkmaya başladı. Bu mobilya dekorasyonları ile birlikte evinize küçük veya büyük dokunuş yapmak isteyebilirsiniz.Son yıllarda doğal yapı ve malzemelerden oluşan dekoratif ürünler meydana çıktı. Evlerde sıklıkla kullanılan bu dekoratif ürünler genellikle ahşap mobilyalar, mermer sehpalar ve tablolar olarak önümüze çıkmaktadır. 2022 yılında trend olmaya başlayacak bir diğer şey geri dönüşüm malzemeleridir. Eskiyen mobilyalarınızı çöpe atmadan yenileyebilecek hatta istediğiniz renklere boyayabileceksiniz.Doğa ile iç içe olabilecek ve çevre dostu yaklaşımlar ile evinizi dekora edebileceksiniz.El işi ile meydana gelen ürünler oldukça popüler olmaya başlamıştır. Mobilyalarınıza dekor olarak yapabileceğiniz el emeği malzemelerde bu yıl içinde evlerdeki yerini almaya başlayacaktır.

Akıllı Mobilya Özellikleri

Kullanım alanlarını ekonomik hale getiren 2022 mobilya dekorasyon trendleri arasında olabilecek ürünler arasında akıllı mobilyalar vardır.Akıllı mobilyalar lüksten ziyade kullanışlı olmaları sebebi ile göze çarpmaktadır. Alanı dar olan bir salon veya oda için çözüm üreten eşyalardır.Şarjı biten telefonları şarj eden, istenildiğinde masaj yapan koltuk takımları hayatımıza girmeye başlamıştır. Salonu yatak odasına çeviren tasarımlarda vardır. Duvarlara gömülü olan veya eşyaların parçaları olan dolap şekilleri de ürünleri koyulabileceği alanlardandır. Hem yatak hem de çalışma masası olarak kullanılabilen duvar yatağı gibi birçok örneği vardır. Kullanıldıktan sonra kaldırıldığından ortama ferahlık katar. İkisi bir arada kullanıldığından fonksiyonel özellikleri mevcuttur. Bu mobilyaları istediğiniz tarzda üretebilir ve kullanabilirsiniz.

Minimalist Dekorasyon

2022 mobilya dekorasyon trendleri arasında olan bir diğer trend minimalist mobilya dekorasyonlarıdır. Bu alanlar açık tonlu renkler ve ferahlatıcı ortamın birleşimidir ancak çok az siyah renklerde tercih edilebilir. Genel olarak beyaz renk kullanılan alanın büyük bir bölümünü kapsar. Obje ve aksesuarlar yer kaplamaz. Sade ve yalınlık bu ev dekorasyonunda ön plandadır. Basit ve düz modellere yer verilir. Karar vereceğiniz dekorasyon tarzı ile beraber minimalist bir mobilya dekoru yapabilirsiniz. Evin boyutu ve alan kullanımında minimalist tarz önemli bir yer tutmaktadır. Düz veya geometrik çizimler bu dekorasyonun önemli parçalarındandır.Dekorasyon renkleri beyaz ve gri tonlarına hakim olmalıdır.  Minimalist dekorasyonda doğal malzemelerden oluşmuş eşyalar tercih edilir. Kalabalık ortamlardan sıkılanlar için ve farklı dekorlardan hoşlananlar 2022 mobilya dekorasyon trendleri ile yeni bir ortam oluşturabilir.

Çok Yönlü Kullanım Alanları

Evde bulunan boş alanları düzenlemek 2022 mobilya dekorasyon trendleri ile birlikte yeni yeni popüler olmaya başlamıştır. Son yıllarda yeni alanlar açmak ve düzenlemek önemli bir hale gelmiştir.  Çok yönlü kullanım için uygulanacak olan mekanlar vardır fakat plan yaparak hareket etmek gerekir. Mutfak eşyaları, giysiler ve pek çok ürünü koyacak yer bulmak için dolap gibi depolama alanları vardır. Dolapları yeniden şekillendirmek ve isteğine göre kullanmak senin elindedir. Bunun gibi masalarda açılıp kapanan ve yer kaplamayan eşyalar olarak hayatımıza girmiştir. Duvar köşeleri gibi yerlerde depolama alanı olarak kullanılabilir. İşlevsel olan mobilyalarda küçük alanlarda iyi bir kullanım imkanı tanır.  Dekor olarak kullanılan ama birkaç düzenleme yapılarak depo alanı olarak kullanılacak merdivenlerde vardır. Eşyalarını rahatlıkla koyabileceğin alanlar oluşturmaktadırlar.

Doğa Dostu Ev Dekorasyonları

Çevreye verilen zararı en aza indirmek için 2022 mobilya dekorasyon trendleri arasına girmiştir. Doğaya ve insan yaşamına olan hasarı azaltabilmek için birçok şey yapılabilir. Isıtma ve aydınlatmayı azaltan ve enerji tasarrufu yapan cihazlar satın alınmalıdır. Evdeki malzemelerin genellikle geri dönüşümlü olarak kullanılması gereklidir. Geri dönüştürülecek birçok eşya türü vardır hatta ahşap ve metal gibi malzemeler geri dönüşümde kullanılabilir. Eşyanın azlığı enerji ve su harcamalarını aza indirir. Evlerde bitkilere oldukça yer vermek gerekir. Elektrik eşyaları azaltılmalı hatta prizdeki fişler çekilmelidir. Üretilen enerjini büyük bölümü pencereler aracılığı ile dışarı sızar. Bunu engellemek için üç camlı pencere sistemi yapılmalıdır. Böylece evin ısısı dışarı çıkmamış olur. Enerjide az tüketilmiş olunur. Kullanılan ürünün doğaya zarar vermeyen malzemelerden oluşması gerekir. Böylece doğaya etki eden ürün sayısı azalacaktır. Organik deterjan ve ürünlerini kullanmayı deneyerek bu trende uyum sağlayabilirsiniz.

Kullanım Kolaylığı Sağlayan Doğal Dekorasyon

Rahat ve güvenli eşyalar birçok kişinin ev dekorasyonunda tercih ettiği seçeneklerdendir. 2022 mobilya dekorasyon trendleri içinde de kullanım rahatlığı verecek ürünler fazlasıyla bulunmaktadır. Doğal malzeme ürünleri göze hitap eder ve rahatlatır ancak sadece göz için değil hatta geri dönüşüm için bile kullanılmalıdır. Doğa ile ahenk yakalayan kahverengi ahşap renkleri 2022 mobilya dekorasyon trendleri listesinde ilk sıralarda kullanılacak renklerdendir. Ahşaplar sadece mobilyalarda değil duvar, tablo, zemin gibi yerlerde de kullanılacaktır. Eskitme tarzı mobilya tercihleri seçeneklerde en üst sıralardadır. Yeni mobilyalara eski görünüm veren bu özellikleri sayesinde eve farklı bir hava katacaktır. Hasırdan oluşan mobilyalar, sehpalar, masalar ve sandalyeler daha ön plana çıkacaktır. Eski zamanlarda kullanılan mobilyalarda tekrar moda olmaya başlayacaktır. Trendler arasında doğal, rüstik yaşam tarzları ilgi görmekte hatta eskiye geri dönüş trendi popüler olmaya başlamıştır.